On Air
Poslušaj v živo
LIVE
Položnice višje za nekaj deset centov po osebi
Datum:9. 01. 2013 12:25:49
V Simbiu in Vo-Ka Celje podražitve

 smeti
V podjetju Simbio so s 1. januarjem 2013 začeli uporabnikom obračunavati storitev zbiranja in obdelave bioloških odpadkov.

V podjetju Simbio so s 1. januarjem 2013 začeli uporabnikom obračunavati storitev zbiranja in obdelave bioloških odpadkov. Gre za storitev, ki so jo do sedaj že izvajali, a je zaradi zamrznitve cen niso smeli zaračunavati. Cene za omenjeno storitev so že bile sprejete na občinskih in mestnih svetih vseh 24 občin. Podražitev za uporabnike v večstanovanjskih objektih pomeni nekaj deset centov višje zneske na položnici po osebi. Na Dečkovi cesti 52 v Celju, kjer prebiva 37 stanovalcev in imajo en 240 litrski zabojnik, bodo za storitev zbiranja in odvoza bioloških odpadkov v zimskem času plačali 14 centov več, v poletnem pa 28 centov več po osebi. Če vzamemo za primer še Kersnikovo 30, kjer prav tako prebiva 37 stanovalcev, a imajo dva 240-litrska zabojnika, pa bo položnica po novem v zimskem času višja za 28 centov, v poletnem času pa za 56 centov po osebi.

Uporabniki, doma na območju celjske občine, ki živijo v individualnih objektih, pa bodo za praznjenje 120-litrskega zabojnika pozimi plačevali dodatnih 5,37 evrov, poleti pa 7,45 evrov. Medtem ko bo za 240-litrski zabojnik za biološke odpadke v zimskem času položnica višja za 10,74 evrov, poleti pa 14,92 evrov. Seveda pa se lahko tisti, ki imate možnost hišnega kompostiranja, odločite tudi za to opcijo in se tako izognete dodatnemu plačilu za zbiranje in odvoz bioloških odpadkov.

Cene so se s 1. januarjem spremenile tudi v podjetju Vodovod-kanalizacija Celje, kjer se pri večstanovanjskih objektih obremenitev praktično ne spremeni, lahko pride celo do minimalnega znižanja. Pri individualnih objektih pa se procent obremenitve uporabnika poveča v odvisnosti od količine porabljene vode in vrste storitve (pitna voda z odvajanjem in čiščenje ali brez...). V povprečju pa ocenjujejo 4% povišanje cen. (MO4)Tiskovna predstavnica podjetja Simbio Helena Kojnik
Kakšne pa bodo cene pri individualnih hišah?


Domov | Oddaje | Novice | Frekvence | Kontakt

Pišite nam

© 2021 RADIO ANTENA d.o.o., Ljubljana | Izdelava spletne strani: Infonet media d. d. | Splošni pogoji uporabe | | Seznam predvajanih del