On Air
Poslušaj v živo
OD 14 DO 18
Alen Podlesnik
LIVE
Alen Podlesnik
Najbolj kulturna šola v Sloveniji je OŠ Petrovče
Datum:22.5.2015 12:15:49

 petrovče

Včeraj so na zaključni prireditvi projekta Kulturna šola v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) izbrali Najbolj kulturno šolo leta 2015.  Letos si je naziv prislužila Osnovna šola Petrovče, ki je bila, kot so zapisali v obrazložitvi, zelo dejavna in uspešna na vseh področjih kulture. V treh letih so namreč  pripravili več kot 150 kulturnih dogodkov, dosegli so vidne rezultate na različnih tekmovanjih na regijski, državni in celo mednarodni ravni, hkrati pa otrokom omogočajo široko paleto kulturnega ustvarjanja. Na včerajšnjem dogodku so sicer podelili tudi številna priznanja, in posebno priznanje za izredne dosežke na področju medgeneracijskega povezovanja je prejela tudi II. Osnovna šola Celje.

Zaključne prireditve projekta Kulturna šola se je poleg ravnatljic in ravnateljev 54 osnovnih šol in večine županov krajev najvišje nominiranih šol udeležilo še 160 otrok in 60 mentorjev kulturnih dejavnosti, ki so se dopoldne udeležili javne tribune v Stari mestni elektrarni na temo drugačnosti zaradi bolezni ali invalidnosti, s katero so želeli organizatorji poudariti, da lahko mnogi otroci kljub oviram dosegajo presežke na področju kulture.

S projektom Kulturna šola in razglasitvijo najboljših šol želijo na JSKD predstaviti najbolj kakovostne dosežke osnovnih šol na področju kulturnih dejavnosti ter širšo javnost seznaniti s primeri dobre prakse. Želijo, da bi bil projekt spodbuda za tiste šole, ki obšolskim kulturnim dejavnostim ne posvečajo dovolj pozornosti, in priložnost, da bi imeli vsi učenci, ne glede na to, katero šolo obiskujejo, možnost izbirati med čim bolj kakovostnimi in raznolikimi kulturnimi dejavnostmi. (MO4, foto: JSKD)

Domov | Oddaje | Novice | Frekvence | Kontakt

Pišite nam

© 2017 Hitradio Antena, d. o. o. | Izdelava spletne strani: Infonet media d. d. | Splošni pogoji uporabe | Seznam predvajanih del | Volilna pravila