On Air
Poslušaj v živo
OD 10 DO 14
Taya Damjan
LIVE
Nova glasbila za žalske otroke
Datum:25. 02. 2015 18:39:00
Projekt 20 za 20 uspešno nadaljuje pot

 soki
Do sedaj so že obiskali in obdarili šole OŠ Žiri, OŠ Otočec ,OŠ Rakek in OŠ Žalec.

Bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak Soki je začel z dobrodelnim projektom 20 za 20, na katerem aktivno dela že več kot dve leti, vse odkar je dopolnil 20 let svoje bobnarske kariere. Namesto, da bi si ob tem dogodku kot se za rockerja spodobi, odprl pivo in preživel spominsko okrnjeno noč s prijatelji, se je Soki ob obletnici odločil svojo energijo usmeriti v prihodnost slovenske glasbe in izobraževanje tistih, ki bodo nekoč morda zasedli njegovo mesto, otroke in mlade, ki gojijo ljubezen do bobnov in ostalega instrumentalnega asortimana.

Ob 20. bobnarskem rojstnem dnevu je tako k sodelovanju povabil 20 slovenskih glasbenih izvajalcev, med katerimi se je na spisku znašla pestra druščina raznovrstnih žanrov. Od Siddharte, Jana Plestenjaka, starih mačkov Čudežna polja, Tabujev, Tinkare Kovač, pa KUD Pošte Slovenija in številnih drugih, ki so Sokija na nastopih v živo ali vajah posedli za bobne. Vse skupaj je v objektiv kamere zabeležila Tina Istenič, ki je med drugim posnela tudi 20 intervjujev z vsemi sodelujočimi in nastal je DVD 20 za 20, 4-urno popotovanje po slovenski glasbeni sceni, sproščen pogovor ob pivu, glasbene dogodivščine in veliko smeha!

In dobrodelna nota? Za omenjeni DVD lahko vsi, ki podpirate in spoštujete Sokijevo delo, predvsem pa skrbite za glasbeno prihodnost otrok, oddate donacijo. Celotni izkupiček je namenjen nakupu glasbil za osnovne šole, ki se na projekt pridno prijavljajo s svojimi glasbenimi primankljaji. Le-teh ni malo, zato se Soki iskreno zahvaljuje vsem, ki boste razpoznali pomembnost projekta in prispevali za boljši glasbeni jutri.

DVD 20 za 20 je na voljo v Bam Guitar centrih Ljubljana, Koper in Celje, Sokijevi “pisarni” Café Cantante Tabor in Fitnes Studiu Forma, prav tako v Sokijevem Mariboru.

Projekt je sicer danes v polnem zagonu! K njem so poleg posameznikov pristopila tudi številna podjetja, občine, znane osebnosti, med drugim ga je podprl predsednik države Borut Pahor.

Danes so glasbila predali tudi učencem OŠ Žalec, v skupni vrednosti 2.000 evrov. Letos pa nameravajo obdariti še šest slovenskih šol, ki potrebujejo nova glasbila. (MO4)Marko Soršak Soki


Domov | Oddaje | Novice | Frekvence | Kontakt

Pišite nam

© 2021 RADIO ANTENA d.o.o., Ljubljana | Izdelava spletne strani: Infonet media d. d. | Splošni pogoji uporabe | Seznam predvajanih del | Volilna pravila